IT i undervisningen

Computere

På skolen – i skolebiblioteket - har vi 3 computerområder til rådighed. Disse områder kan bookes af lærerne og dermed benyttes i den daglige undervisning. Der er ialt 60 stationære computere i de tre områder.

Desuden har vi pt. 50 bærbare computere med trådløs opkobling. Flyvefisken har deres egne stationære computere plus bærbare med trådløs opkobling. Ligesom asylafdelingen har deres egne stationære.

Værktøjsprogrammer

På skolen har vi en lang række værktøjsprogrammer til brug i undervisningen f.eks:

Word (tekstbehandling)

Writer(tekstbehandling) Calc (regneark) Impress (præsentationsprogram), som alle tre er en del af en gratis kontorpakke Openoffice, som frit kan hentes på www.openoffice.org

Publisher (layoutprogram)

Paint Shop Pro (billedbehandling)

Elevintra(Videndeling og kommunikation)

Skolekom (fælles email-, konference- og vidensdelingssystem)

I løbet af indskolingen får eleverne udleveret et UNI-login med brugernnavn og kodeord til Skolernes computere.

Dette brugernavn og kodeord giver adgang til alle skolens netabonnementer f.eks.

dr.dk/skole, danskedyr.dk, superbog.dk, SKODA, mingoville.dk.

Desuden har skolen en lang række undervisningsprogrammer, som kan anvendes i de enkelte fag.

Skolen har også adgang til at en del af undervisningsprogrammerne kan bruges hjemme, Programmerne kan hentes på www.tjektasken.nu

Her skal elevernes UNI-login bruges.

Skolernes computere er til undervisning, men kan i pauserne benyttes til småspil og kommunikation efter nærmere fastsatte regler.